Снимка: БулфотоВ четвъртък е насрочен масов протест срещу властта и с искане за

...
Снимка: БулфотоВ четвъртък е насрочен масов протест срещу властта и с искане за
Коментари Харесай

Организаторите към хората от протеста: Не се поддавайте на провокации, бъдете внимателни и бдителни

Снимка: Булфото

В четвъртък е плануван масов  митинг  срещу властта и с искане за оставката на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

Демонстрациите се организират всеки ден от 9 юли насам, само че един път седмично уредниците афишират така наречен голям  митинг , на който нормално се събират повече хора. 

В Столичната община има декларирани три  митинг а - на така наречен Отровно трио (проф. Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян), на извънпарламентарната коалиция " Демократична България " и на майките на деца с увреждания, обединени в " Системата ни убива ", написа днес . 

В сряда от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) оповестиха, че ще има повече контролни пунктове и по-стриктни  инспекции  на хората, идващи на митинга, с цел да бъдат избегнати възможни провокации и конфликти. Първа инспекция беше осъществена доста рано сутринта в палатковия лагер на  митинг иращите майки от „ Системата ни убива “.

Полицаи претърсиха близкия парк пред Народния спектакъл. Те събраха камъните, които откриха в тревата. Пред бТВ служители на реда демонстрираха, че са разкрили торба с бутилки. Няма публично известие за открити рискови субстанции.

Граждани те не минават през КПП-та, само че униформените ревизират на случаен принцип някои от  митинг иращите.

Организатори на  митинг а приканиха в обществените мрежи участващите да не се поддават на провокации и да бъдат деликатни и бдителни.

Четвъртък е 64-ият ден на  митинг ите с претенции за оставките на Борисов и Гешев, за предварителни избори и за дълбоки структурни промени, които да лимитират корупцията и да отстранен тежките злоупотреби във властта.

Досега  митинг ите в столицата и огромните градове минаваха релативно умерено, с няколко изключения. Провокативни прояви имаше сутринта и вечерта на огромния протест на 2 септември – първият ден от работата на Народното събрание в ремонтираната зала на някогашния Партиен дом. Тогава нападателно настроени лица се пробваха да нападат полицейските сили с бомбички и камъни.

Протест ите започнаха откакто на 7 юли водачът на извънпарламентарната “Да, България ” Христо Иванов се опита да стигне с лодка до държавен плаж, само че беше избутан назад в морето от мъже, които не се показаха. Плажът е тъкмо до частен парцел, употребен като резиденция от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Ден по-късно президентът Румен Радев сподели, че НСО не би трябвало да охранява Доган и Пеевски, а на идващия ден прокурори и въоръжени служители на реда влязоха в постройката на президентската администрация по следствие за търговия с въздействие. Тогава Радев прикани " Мутри, вън " и същата вечер започнаха всекидневни  митинг и.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР